ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

Windows Phone 7 – ograničenja, parada i jako čudan promo spot

I love Windows Phone

Kako se premijera novog džepnog operativnog sistema Windows Phone 7 približava, pojavljuje se sve više interesantnih informacija.

Već smo imali članak posvećen WP7 ranije ove godine, Engadget ga je imao takođe. Na osnovu (još neproverenih) informacija o RTM verziji, ukoliko živite (a živimo) van EFIGS (English, French, Italian, German, Spain) govornog područja, nećete imati kompletno iskustvo u korišćenju ovog operativnog sistema – bar ne od samog početka:

  • Marketplace funkcionalnost će biti ograničena (neki tračevi kažu da će čak i besplatne aplikacije biti nedostupne u početku)
  • Bez Xbox Live servisa
  • Bez Zune podrške
  • Samo web i e-mail sadržaj može biti prikazan sa našim karakterima bez mogućnosti lokalizacije menija na telefonu
  • Samo podrazumevane tastature na početku, bez lokalnih karaktera :(
  • Bez copy/paste opcije – važi za ceo svet

Povrh svega toga, Windows Phone 7 korisnički interfejs neće biti moguće nadograditi na način na koji smo navikli. Dakle bez TouchWiz, Sense i ostalih shell-ova različitih proizvođača, oni će sada morati da se međusobno takmiče proširivanjem hub-ova i posebnim aplikacijama koje će dolaziti preinstalirane na telefonima.

Pre par dana pojavio se jedan zanimljiv album na Flickr-u (korisnik Trioculus) sa interesantne parade gde je konkurencija sahranjena (bukvalno).

Windows Phone 7 parade

Windows Phone 7 parade

I kao šlag na tortu jako čudan promotivni spot. Da li je moguće da je zvaničan ?


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!