ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

Sve oči uperene u Microsoft na predstojećem Mobile World Congress-u u Barseloni

Nova verzija džepnog operativnog sistema Windows Mobile definitivno je vruća tema. Svima je jasno (pa i Microsoftu) da WM7 kasni, a stručna javnost je bila razočarana malim napretkom u verzijama 6.5.x. Čini se da, na ovom polju, Microsoft polako gubi tlo pod nogama, dok konkurencija ne spava. Sa velikom bazom korisnika i gomilom raspoloživih aplikacija, Microsoft je i dalje u prednosti, naročito kada su u pitanju poslovni korisnici. Ipak, sve je veći broj kako raspoloživih aplikacija tako i korisnika iPhone i Android platformi.

Windows Mobile

HTC i Samsung su na neki način spašavali Microsoft u proteklih par godina, implementacijom svojih alternativnih korisničkih interfejsa koji pokrivaju očigledne propuste i često dosadne ekrane. Nedavni modeli ovih kompanija (npr. HD2 i Omnia II) su odlični primeri strategije koje su pomenute kompanije imal: sakrij što više možeš postojećeg i razvijaj sopstveni UI.

Na nedavno završenom CES-u Robbie Bach iz Microsofta kaže (na temu WM7): I kada pogledate proizvod, drago mi je da sam imao tu priliku da ga vidim, pogledavši ga i imajući prilike da ga koristim, siguran sam da će korisnici uvideti veliki napredak, ne u evolutivnom smislu, gde smo danas, već u smislu nečega što izgleda i radi sasvim drugačije.

Jedan ključni događaj je završen (CES), još dva slede ubrzo: Mobile World Congress u Barseloni, i (manje verovatno) Cebit u Hanoveru. Čini se da ćemo imati više informacija o WM7 na ovogodišnjem MWC-u od 15-18. februara.

Pročitajte kompletan transkript razgovora ovde


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!