ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

Toshiba Cell Regza 55X1 – naš sledeći LCD ?

Ne oduševljava nas toliko često nov uređaj koji tek treba da se pojavi na tržištu. Ovih dana je očigledno vreme za pred-božićno predstavljanje uređaja. Vrela tema za danas je novi LCD televizor koji je predstavila Toshiba. On je apsolutno neverovatan. Na osnovu nekoliko izvora (pogledajte dole), ovaj displej ima veličinu od 55 inča, osvežavanje od 240Hz i prilično impresivan kontrast od 5,000,000:1, samo-podesivu tehnologiju za delove slike na ivicama, osvetljenje od 1250cd/m², i pozadinsko LED osvetljenje koje deli ekran na 512 različitih oblasti.

Toshiba Cell Regza 55X1

Pokreće ga PS3 Cell procesor, a neposredno ispod ekrana, Toshiba je nakačila zvučnu tablu sa 7 zvučnika. Korisnik će moći da istovremeno gleda do 8 nezavisnih ekrana i da krstari internetom koristeći Operu. Odmah pored ove zverine se nalazi crna kutija koja može da pohrani 3TB podataka u više hard-diskova (2x1TB + 2x512GB), a koja može da snima sa do 8 nezavisnih izvora u 26-očasovnom periodu. Prosto zadivljujuće!

Zabava počinje u decembru (ali samo u Japanu) za zapanjujućih 1,000,000 jena (7,620 €). Nadajmo se da će u prvom kvartalu stići i u Evropu i SAD…

Izvori: [Engadget], [Toshiba], [Gizmodo]


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!