ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

Unapređenje kolaboracije uz Jabra proizvode

Posredstvom kompanije Sion Net imali smo prilike da u realnom okruženju testiramo uređaje koji olakšavaju kolaboraciju zaposlenih i lakšu komunikaciju u okviru virtuelnih timova. Česta geografska disperzija učesnika u kolaboraciji nameće korišćenje hardvera i alata koji omogućavaju ovu vrstu komunikacije.

Na nedavno održanoj konferenciji na temu Unified Communications kompanije Jabra – GN Netcom i Sion Net predstavile su tehnologiju objedinjenih komunikacija a u okviru praktičnih demonstracija predstavljeni načini na koji može da se unapredi postojeća komunikaciona infrastruktura u kompanijama tako da podržava UC funkcionalnosti.

Jabra GO 6470

Posebno pohvaljujemo model Jabra GO 6470 koji osim što je "UC ready", predstavlja odlično rešenje za sve korisnike koji u radno vreme "pređu" velike razdaljine krećući se kroz poslovnu zgradu ili van nje. Uređaj se jednostavno povezuje sa postojećom infrastrukturom, slušalica je bežična, glas prenosi preko Bluetooth-a. Naglašavamo odličnu vezu sa bazom a maksimalnu udaljenost iz specifikacija (100m) smo čak uspeli i da nadmašimo. Kada je u pitanju veza sa mobilnim uređajima (Class 2) rastojanje na kome je moguće komforno razgovarati koristeći ovu slušalicu je 25 metara. Konfiguraciju baze obavili smo za svega nekoliko minuta što uključuje i konekciju sa Microsoft Office Communications Serverom.


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!