ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

Google je proširio komercijalni deo Android Market-a

 

Ako ste aktivni Android programer, najverovatnije ste već čuli ovo: Google je proširio podršku za kupovinu i prodaju komercijalnih aplikacija na Android Market-u.

Programeri iz sledećih zemalja mogu da počnu da naplaćuju svoj mukotrpan rad: Argentina, Australija, Belgija, Brazil, Kanada, Danska, Finska, Hong Kong, Irska, Izrael, Meksiko, Novi Zeland, Norveška, Portugalija, Rusija, Singapur, Južna Koreja, Švedska, Švajcarska i Tajvan. Ovo proširuje broj zemalja koje mogu da prodaju aplikacije na 29.

Korisnici iz sledećih zemalja mogu od sada da kupuju aplikacije sa Market-a: Argentina, Belgija, Brazil, Češka, Danska, Finska, Hong Kong, Indija, Irska, Izrael, Meksiko, Norveška, Poljska, Portugalija, Rusija, Singapur, Švedska, i Tajvan. Od sada ukupno 32 zemlje mogu da kupuju aplikacije.

Google je takođe najavio da će u narednim mesecima doneti komercijalne aplikacije u još više zemalja. Mi se iskreno nadamo da će se Srbija naći barem u kategoriji zemalja koje mogu da kupuju aplikacije toko sledećeg širenja Market-a.

Da li se osećate kao da vam je uskraćen deo iskustva na Androidu zbog toga što se vaša zemlja još uvek ne nalazi u ekosistemu komercijalnih aplikacija? Da li mislite da Google doprinosi pirateriji time što ne širi komercijalni deo Market-a brže? Da li bi uvođenje vaučera (poput onih za iTunes) ubrzalo širenje komercijalnog dela Market-a? Napišite komentar, i iznesite svoje mišljenje po tom pitanju.

Izvor: Android Developer's blog


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!