ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

HTC reagovao na tužbu Apple-a za kršenje patentnih prava

HTC history


Pre dve nedelje, kompanija Apple je tužila HTC, tvrdeći da je HTC ugrozio intelektualnu svojinu u preko 20 različitih patenata u vezi iPhone i mobilnih uređaja. Nije tajna da je HTC jedan od Appleovih najvećih konkurenata i pretnja iPhone tržištu sa svojim Windows Mobile i Android modelima.

Od vesti o tužbi, HTC je bio prilično tih po ovom pitanju. Bilo je svega par izjava na temu inovativnosti kompanije HTC. Danas je HTC konačno izdao zvanično saopštenje i formalni odgovor na tužbu i izjavio da se HTC ne slaže sa Apple stavom i da će se svim sredstvima braniti, jer i sam poštuje intelektualnu  svojinu i inovativnost drugih kompanija.

"HTC se ne slaže sa postupcima Applea i u potpunosti će se braniti. HTC snažno zastupa intelektualnu svojinu i nastaviće da poštuje druge inovatore  i njihove tehnologije kao što je uvek i radio, ali će nastaviti sopstveni razvoj i inovativnost na zdrav način koji će omogućiti  korisnicima najbolje moguće mobilno iskustvo. Od prvog dana, HTC je fokusiran na kreiranje vodećih inovacija koje pružaju jedinstvenu vrednost za ljude koji traže pametni telefon. "

-Peter Chou, izvršni direktor, HTC Corporation

Via HTC source


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!