ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

Jabra i Plantronics Bluetooth headset modeli

Shvatili smo da i pored čestih promena različitih smart telefona tokom njihovog testiranja zadržavamo konzervativan stav po pitanju bluetooth slušalica. Već duže vreme koristimo Jabra i Plantronics proizvode (od 2007. godine). Nismo imali razlog da ih menjamo jer savršeno rade sa svim novim modelima telefona sa kojima smo se susreli. Ali, sigurno ima nekih poboljšanja ?

Napravili smo mali test sa tri zanimljiva modela. Evo kako izgledaju.

[nggallery id=10]

Jabra Stone je sjajno dizajniran uređaj. Mali dock u kombinaciji sa čudno oblikovanom slušalicom izlega kao kamenčić, pa tako i dolazimo do imena Stone. Kako sve ovo ne bi bilo samo šminka, "dock" služi i kao punjač za slušalicu, sa integrisanom baterijom. Sjajna stvar. Drugi model – Jabra Extreme prvenstveno je namenjena poslovnim i zahtevnim korisnicima, ima najbolje specifikacije i slobodno se može porediti sa aktuelnim high-end modelima na tržištu. Karakteriše je odlična tehnologija eliminisanja pozadinskih zvukova. Bez poteškoća smo ih uparili sa par različitih uređaja (notebook za VoIP i najnoviji telefon koji upravo testiramo). Oba modela su relativno udobna za nošenje i nisu previše teški. Ipak, obavezno proverite da li je vaše uvo kompatibilno sa ovim modelima, oni sigurno nisu felerični, ali vam možda neće stajati idealno.

Plantronics Discovery 975 je namenjen poslovnim korisnicima i dolazi sa torbicom za nošenje koja služi i za dopuinjavanje baterije u samoj slušalici. Osim što ćete slušalicu teže izgubiti, imaćete uvid u stanje baterije. Implementirane su i tehnologije za eliminisanje neželjenih pozadinskih zvukova i zvuka vetra.

Sva tri modela su nam se dopala, ali izdvajamo Jabra Extreme, koji sa automatskom kontrolom jačine zvuka i izuzetnim kvalitetom reprodukcije nudi "malo više". U paketu se dobija i zgodan auto-punjač koji možete upotrebiti za bilo koji uređaj koji se puni putem USB kabla, bez obzira na to šta se na drugom kraju nalazi (iskoristite svoj kabl za punjenje/sinhronizaciju). Baš ono što nam je nedostajalo za HD2 i Nexus One telefone :)

Pogledajte i:

Jabra Stone, Extreme

Plantronics Discovery 975

Uređaje ustupio: Sion Net


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!