ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

Projektori za džep

Pico projektori nisu toliko novi na tržištu. Dečije bolesti sa slabim baterijama, jačinom osvetljenja i rezolucijom su konačno rešene (u zadovoljavajućoj meri) a sami uređaji su postavli vredni naše pažnje (i novca :)).

Piko projektori trenutno postoje u dve varijante: eksterni i integrisani. Eksterne verzije su u stvari džepne verzije piko projektora koje mogu biti povezane sa bilo kojim uređajem (pod uslovom da imate odgovarajući adapter). Integrisane verzije su, naravno, vezane za konkretan uređaj.

Pre par dana, LG je najavio model GW820 eXpo smartphone sa intergisanim pico projektorom. Pre par meseci, Nikon je predstavio Nikon Coolpix S1000pj camera sa ugrađenim projektorom.

Ali uređaj na koji treba obratiti pažnju je WowWee Cinemin Swivel Pico Projector. Može biti uparen sa iPhod, iPhone, PSP, digitalnom kamerom, portabl DVD plejerom, netbook računarom, mobilnim telefonom ili bilo kojim uređajem sa video-out funkcijom. Samo povežite uređaj na AV-in konektor Swivel-a i zabava može da počne. Swivel koristi Texas Instruments' DLP tehniku projektovanja koja podržava rezolucije od 480 x 320 (HVGA) piksela do slike od 60 inča sa razdaljine od 2.5m. Dobra stvar je što Swivel ima bateriju koja traje čitava 2 sata a dolazi i sa ispravljačem za struju.

Mogućnosti su višestruke: PPT prezentacija na najneobičnijim mestima, gledanje filmova na plafonu, pokazivanje fotografija u bilo kojoj prilici (uh :)), instant karaoke žurka…

I šta želite za Božić ?

WowWee Cinemin Swivel


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!