ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

Počeo Vip izazov 3

Beograd, 10. decembar 2010 – Vip mobile i Samsung danas su najavili jedinstveni konkurs za razvoj domaćih mobilnih aplikacija Vip izazov3. Nakon uspeha konkursa Vip Android izazov 1.0  i 2.0, cilj novog konkursa je da inspiriše i stimuliše talentovane programere da nastave da razvijaju aplikacije za potrebe domaćih korisnika, ovog puta na tri uzbudljive mobilne platforme.

Zahvaljujuci saradnji sa kompanijom Samsung, Vip osim za Android otvara konkurs i za dve potpuno nove mobilne platforme: bada i Windows Phone 7, približavajući ih domaćim programerima i pripremajući lokalno tržište na novo korisnicko iskustvo.

Razvojem aplikacija za ove tri mobilne platforme, kroz tri različite faze konkursa, programeri se takmiče za tri kategorije nagrada:

Najbolje aplikacije: dodeljuju se odlukom strucnog žirija za tri najbolje aplikacije na svakoj od platformi, i uključuju dve novčane nagrade, od 3.000 i 1.000 evra, i jedan smartphone najnovije generacije.
Najbolje studentske aplikacije
: žiri ce autore tri najbolje studentske aplikacije nagraditi angažovanjem na projektima u Vipu u trajanju do šest meseci.
Nagrade programera: programeri, učesnici sva tri Vipova konkursa, će svojim glasovima odabrati najbolju aplikaciju na svakoj od platformi, a njihovi autori će biti nagrađeni novčanom nagradom od po 1.000 evra.

Vip izazov 3 - nagrade

Uz obezbeđivanje kontinuirane podrške zajednici programera u Srbiji, poseban fokus konkursa Vip izazov 3 biće na edukaciji mladih programera, pre svega studenata. Tokom prve faze, predviđene za edukaciju učesnika, biće organizovana predavanja Vip-ovih i Samsung-ovih stručnjaka na nekoliko fakulteta o razvojnim alatima i tržištima aplikacija.

Ukupan nagradni fond konkursa Vip izazov 3 iznosi 40.000 evra.

Programeri se mogu registrovati na konkurs od 16. decembra do 1. marta, putem sajta http://izazov3.vipmobile.rs, a dovršene aplikacije je potrebno poslati do 1. aprila. Dodela nagrada pobednicima konkursa bice održana u maju.

Više informacija o konkursu Vip Izazov 3 dostupno je na http://izazov3.vipmobile.rs. Sva pitanja možete poslati na e-mail [email protected]. Uz to, sve informacije su raspoložive i na stranama  http://www.facebook.com/vipsrbija i http://twitter.com/vip_mobile.
 


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!