ai.rs blog

Artificial Intelligence – Technology Blog

Uskoro lansiranje Android 2.2 FroYo (frozen yoghurt – smrznuti jogurt)

Velika statua šolje smrznutog jogurta je fotografisana pored dosadašnjih velikih statua slatkiša kao što su Ekler (Éclair), krofna (the donut) i cupcake, ispred  Googlove centrale u Mountain View, Kalifornija. Ovo je sigran znak da možemo da uskoro očekujemo lansiranje nove verzije Android 2.2 operativnog sistema.

Andoird 2.2 FroYo frozen yoghurt

Ovaj operativni sistem će u sebi imati punu podršku za Adobe Flash, ali kako nepreovereni testovi sa AndroidPolice websajta kažu, možemo očekivati u nekim situacijama i do 450% ubrzanja u odnosu na  Android 2.1 (Éclair).

Po navodima sajta TechCrunch’s, nova verzija će omogućiti korišćenje telefona kao portabilnog Wi-Fi hotspota, odnosno deljenje 3G konekcije putem WiFi, posedovati i USB tethering koji omogućava korišćenje telefona kao USB modema za pristup internetu sa računara.

 

Google još uvek nije potvrdio nikakve funkconalnosti osim Adobe Flash podrške ali analitčari iz ove oblasti predpostavljaju da možemo da pored ovih funkcionalnosti očekujemo i aktivaciju FM radija, poboljšanje OpenGL ES 2.0, notifikacije putem trekbola i više slobodne memorije (RAM).

 

Očekuje se i da Froyo omogući instalaciju aplikacija na SD karticu čime bi bilo eliminisano ograničenje kapaciteta ugrađene memorije.

 

Zvanično lansiranje Froyo Android 2.2 operativnog sistema se očekuje na Google I/O developer konferenciji u San Francisku sledeće nedelje.

 

Preuyeto sa physorg.com


Scan to read
Scan the QR Code
QR Code Generator
Be Sociable, Share!